Lov på biblioteken

Det här händer på biblioteken under sommarlovet.

Sommarboken

Hämta Sommarbokenhäftet på ditt bibliotek. När du lämnar in ditt ifyllda häfte får du en bokpresent. Vad, när och hur du vill läsa väljer du! Sommarboken finns både för dig som är 8–12 år och för dig som är 12–19 år.
Pågår 10 juni–29 augusti.

Tips! Varför inte läsa dina sommarboken-böcker i bibliotekets nya läsapp Bibblix? Appen är gratis att ladda ner och innehåller hundratals e-böcker för barn och unga. Lätt att ta med om du ska resa bort i sommar.

Quiz - testa dina kunskaper här på webben!

Vad kan kan du om sommaren, boktitlar och författare? Gör bibliotekets kluriga quiz och tävla om fina priser! För dig mellan 6 och 12 år. Du väljer själv hur många du vill göra. 

Kluriga bokquizet

Bokquiz på vers

Sommarfråge-quizet

Sommartidning och överraskningspåsar på huvudbiblioteket

  • Var med och skriv bibliotekets sommartidning! Från juni till augusti kan du bidra till bibliotekets sommartidning med dikter, bokrecensioner, filmrecensioner, korta texter, teckningar, kollage eller liknande! Lämna in ditt bidrag på barn- och ungdomsavdelningen på huvudbiblioteket eller till bibliotekscykeln, som rör sig runt i Flemingsberg i sommar. För dig mellan 11 och 16 år.
  • Överraskningspåsar för barn och unga. Biblioteket hjälper dig att välja en påse med bra böcker, färdig att hämtas ut. Skicka ett mejl till oss senast 2 juli. Berätta hur gammal du är och gärna vad du vill att böckerna ska handla om, eller om du till exempel vill ha lättläst. Mejla till barnbib@huddinge.se 

Tävlingar varje vecka på Vårby bibliotek med Barnkonsten

  • Varje vecka kan du vara med i en ny tävling, till exempel tipspromenad eller quiz. Vinnare utses på fredagar. Pågår vecka 24–32

Biblioteket på hjul!

Spana efter bibliotekscykeln som kommer lastad med böcker och pyssel. Vi kommer att cykla i Flemingsberg Visättra, Skogås, Trångsund, Vårby och Masmo under sommaren!
 

 

Språk