Beställ fjärrlån

Om du inte hittar det du söker på biblioteken i Huddinge kan du göra fjärrlån från andra bibliotek i Sverige eller i utlandet.

För att beställa fjärrlån behöver du ett bibliotekskort hos oss. Beställningen kan du göra direkt via webben eller i informationsdisken på något av våra bibliotek. Du får högst ha fem fjärrlån samtidigt.

Varje fjärrlåneansökan behandlas i enlighet med bibliotekets riktlinjer för medieförsörjning (Pdf).

Observera! Vi fjärrlånar inte material som redan finns på våra bibliotek. Är materialet utlånat ställer vi dig i reservationskö.

Hur lång tid tar det?

Om materialet finns inne på ett annat bibliotek tar det fem till tio dagar innan det kommer till oss. Du får ett meddelande när materialet finns att hämta. Lånetiden för ett fjärrlån varierar mellan 14 och 30 dagar.

Om materialet är utlånat ställs du i kö. Det kan då ta längre tid innan ditt fjärrlån kommer till oss. Om materialet inte går att fjärrlåna eller köpa in kontaktar vi dig.

Vad kostar det?

Vi har följande priser för fjärrlånat material:

  • Inom Sverige och Norden: 10 kr.
  • Utanför Norden: 200 kr.
  • Artikelkopior: 50 kr.

Kan jag låna om fjärrlån?

Om du vill låna om ditt fjärrlån kontaktar du något av våra bibliotek via e-post eller telefon. Uppge namn, numret på ditt bibliotekskort och vilket material det gäller.

Du kan se det nya återlämningsdatumet på ditt bibliotekskonto inom en vecka. Om materialet inte går att låna om kontaktar vi dig.

Fjärrlåna själv i Libris

Du kan själv göra dina fjärrlån via Libris, forskningsbibliotekens gemensamma katalog. Böckerna hämtar du sedan på huvudbiblioteket i Huddinge.

Skapa ett användarkonto i Libris

Logga in i Libris

Formulär för att beställa fjärrlån

Hantering av personuppgifter

Vi behandlar dina uppgifter för att kunna administera din förfrågan. Den lagliga grunden för vår behandling är "allmänt intresse", se Bibliotekets användarvillkor och hantering av personuppgifter

Språk